سفارش تبلیغ
صبا ویژن
 نقش فواره ها در فضای سبز شهری - فضای سبز

نقش فواره ها در فضای سبز شهری

جمعه 89 مهر 30 ساعت 12:40 صبح

نقش فواره ها در فضای سبز شهری :

انواع فواره :

1-   فواره پرتابی spray

2-   فواره ریزشیspill

3-   فواره جهندهsplash

*در فواره های پرتابی ،آب در شکل نواری باریک به هوا پرتاب می شود .

*در فواره های ریزشی که دو شکل عمده دارند :یا به شکل ساده از مکانی فو می ریزند و یا به صورت استوانه ای از مکانها فرو میریزند .

*در فواره های جهنده که به نظر زیبا ترین فواره ها در فضای سبز را دارند آب عموما از مجسمه های تزئینی و یا حجمهای تزئینی به بیرون می جهد .که البته به دلیل هزینه ی بالای اجرایی آن و نیز هزینه ی بالای نگهداری آن گسترش کاربردی زیادی ندارد .

قانون کلی استفاده از فواره ها به این شکل است که عموما فواره های جهنده و پرتابی نباید در مناطقی که باد گیر هستند به شکل ستونهای بلندی مورد استفاده قرار گیرند . به این دلیل که باد گیر بودن محل باعث انتشار آب به اطراف می شود که نه تنها مزاحمتهایی را برای مردم بیننده ایجاد می کند نظافت و فرسودگی سنگها ی اطراف را هم به مرور زمان در پی خواهد داشت . آب نفوذ کرده از طریق این انتشار به مرور زمان سنگهای مجاور را مورد تخریب شدید قرار می دهد . و هزینه ی باز یابی آن را به صاحب آن به شدت تحمیل می کند . در مورد نظافت در این موارد نیز خزه بندی و ایجاد سطوح لیز از مشکلات مکان یابی اشتباه برای این قبیل فواره ها می باشد . و از ایرادات دیگر این روش هدر رفت بیش از اندازه آب است .

در مناطق مرطوب نزدیک به استوا مانند مناطق جنوبی کشور که محیط شرجی است و میزان رطوبت محیط به شدت بالا است باید استفاده از این نوع فواره ها کاملا محدود باشد و تنها در مناطق کاملا باز استفاده گردد . که میزان رطوبت با استفاده از این فواره ها به شدت بالا می رود .

اما راه حل پیشنهادی برای این موارد این می تواند باشد

 که سر فواره ها را عموما از سطح آب پایین تر قرار می دهندکه البته فراموش نکنیم که استفاده از گیاهان آبزی در این موارد باید کاملا با احتیاط صورت گیرد . چرا که به طور مثال گیاهی به نام "نیلوفر آبی " در محیط پر تلاطم نمی تواند دوام داشته باشد .البته به دلیل ایجاد اکسیژن در تلاطم آب محیط برای استفاده از ماهی های زینتی مستعد تر خواهد بود . 

با استفاده از سر فواره های مختلف می توان اشکال مختلفی را در فضای بالای فواره و یا در اطراف ایجاد کرد . البته امروزه با استفاده از سر فواره های تغییر شکل دهنده اشکال قابل تغییر مختلفی را در فضای بالای فواره ها ایجاد می کنند که این تغییرات عموما می تواند با اتصال به دستگاه موسیقی خوان با تغییر در توناژ آهنگ تغییر شکل دهد و اشکال مختلف آبی با تغییر در موسیقی ایجاد کند .

راه حل بعدی استفاده از فواره های کوتاه در این محیط ها می باشد .

وسایل و تجهیزات فوراه :

وسایل مورد نیاز برای فوراه پرتابی که عمومی ترین فواره مورد استفاده در فضای شهری است عبارتند از :

یک پمپ شناور ،لوله های پلاستیکی رابط برای ارتباط پمپ و فواره و یک زهکش (محل تخلیه آب )می باشد . که البته استفاده از شیر کنترل آب نیز لازم است تا بتوان ارتفاع را برای فصول مختلف تنظیم کرد . به این معنی که در پاییز که باد بیشتر است می توان ارتفاع آن را کم کرد و در زمستان و تابستان برای تعدیل هوای اطراف ارتفاع آن را بیشتر کرد .

در فواره های ریزشی می تواند شامل لوله ای معمولی باشد که آب را به یک ظرف ساده بریزد .که البته در ارتفاعی که این آب ریخته می شود می توان از دیواره ها و یا مجسمه هایی خاص استفاده کرد و یا می توان در سر راه ریزش آب از وسایلی برای ایجاد اصوات مختلف استفاده کرد . که صداهای مختلف ی برای ایجاد آرامش و یا لذت شنونده ها ایجاد کند . این گونه فواره های می توانند مانند آبشار باشند و یا از سطوح شیشه ای فرود بیایند .و یا اشکال مختلفی رادر سر راه خود ایجاد کنند . و یا می توان با استفاده از نیروی آب کارهای ساده ای را بر سر راه ریزش خود انجام دهد . که تمام این موارد بستگی به خلاقیت سازنده ی آن دارد . برای استخری که این آب ها بر آن می ریزد باید تناسب آب و نیزبودجه صاحب کار و میزان محیط و مکان ی که این فواره ها در آن استفاده می شوند مورد نظر قرار بگیرد .

البته اگر آب از سطوح دیواری فرو بریزد زیبا است ولی هزینه ی بالایی را متحمل می کند چرا که سطح دیواری زیرین باید تزیینات ویژه و در خور توجه ای داشته باشد که آن هم هزینه بر است و تمیز نگه داشتن این دیوارها نیز سخت است .

استفاده از چراغهای هالوژن با ولتاژ پایین نیز در این موارد پیشنهادمی گردد . چرا که تابش نور از پایین به بالا باعث انعکاس حرکات آب در محوطه ی اطراف می شود و زیبایی خاصی را در پی خواهد داشت به خصوص اگر نورها با جریان آب تغییر رنگ دهند.


نوشته شده توسط : nasser nasiri

نظرات ديگران [ نظر]